Egyptisch katoen

Egyptisch katoen wordt beschouwd als één van de beste katoensoorten die er bestaan. Het is van uitstekende kwaliteit en gaat heel lang mee. In de shop van Bed-mode.nl vindt u beddengoed van Egyptisch katoen:

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Profiteer ook van de voordelen van Egyptisch katoen en bestel uw lakens op uw gemak in onze online webshop.

 

Wat is Egyptisch katoen?

De naam Egyptisch katoen zegt het al: katoen uit Egypte. Volgens historici zou men in Egypte 12.000 v.C. al katoen hebben. Wat we zeker weten is dat er al eeuwenlang Egyptisch katoen verbouwd wordt en men in Egypte erg trots is op hun kwaliteitsproduct.

 

Waarin onderscheidt Egyptisch katoen zich?

In de eerste plaats zijn de condities in Egypte perfect om katoen te kweken. Daardoor zijn de vezels van Egyptisch katoen langer. Het is daardoor mogelijk om fijner te weven met een zachte, sterke en duurzame stof als resultaat. Textiel van Egyptisch katoen voelt fijner en zachter aan dan “normaal” katoen. Ook staat het bekend om de zuiverheid.

 

Daarnaast is Egyptisch katoen ook heel kleurvast. Dit komt door de goede absorberende eigenschappen dat het heeft. Dat maakt het natuurlijk zeer geschikt als beddengoed, maar ook voor handdoeken e.d.

 

De webshop Bed-mode.nl

U koopt beddengoed van Egyptisch katoen en andere stoffen gemakkelijk in onze online shop. Zeer snelle levertijd, veilige betaling. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.